Nieuws

Groen licht voor nieuwe dorpswinkel!

Het was een bijzonder moment op het podium van de de Baambrugse Bigparty, afgelopen zaterdag: na bijna dertig jaar met succes de winkel te hebben gerund, werden Henk, Gerrie en Bob bedankt door wethouder Anja Vijsselaar en de dorpsraad. Iets daarvoor mocht Reina Ovinge, als voorzitter van de Vereniging Dorpswinkel Baambrugge, het goede nieuws vertellen: de nieuwe dorpswinkel gaat er echt komen!

Een maand geleden werd het dorp op een informatieavond bijgepraat over de plannen. De boodschap: alleen als er op 1 juli voldoende steun is gaan de plannen door. Dat die steun een maand later zo groot zou zijn, dat had waarschijnlijk niemand voorzien. 315 mensen hebben zich ingeschreven als lid (en dat aantal groeit nog steeds), er is meer dan 120.000 euro toegezegd of gedoneerd aan giften, en maar liefst 80 mensen hebben zich aangemeld als vrijwilliger.

De afgelopen weken zijn er  gesprekken geweest met mogelijke winkelmedewerkers en zijn er afspraken gemaakt met Henk en Gerrie over de huur en overname van de winkel. En dus kan er binnenkort een poster op de winkelruit: ‘hier komt Henks Baambrugge’.

Hoe nu verder? Het bestuur gaat deze week naar de notaris om de vereniging formeel op te richten, en naar de Kamer van Koophandel om Henks in te schrijven. De zoektocht naar een winkelmanager wordt doorgezet. De gesprekken over subsidie met de gemeente en de provincie zijn ook nog niet afgerond. Vanaf half juli gaat de winkel dicht. In augustus zullen vrijwilligers beginnen aan de verbouwing.

Eind augustus zal er een feestelijke avond worden georganiseerd voor alle leden om de vereniging op te richten. De planning is nog steeds dat op 1 oktober de winkel opengaat. 

Je houd misschien ook van..